-

-
Alma v. Ohmsteder Holz synnytti 15.3.2020 kuusi pentua: kolme ruskeaa urosta ja kolme ruskeaa narttua. Pentueen isä on tuontiuros Ben vom Angerln.

JUNKKARI 2021
PENTUAJAN VALOKUVIA
EMÄ: ALMA V. OHMSTEDER HOLZ ISÄ: BEN VON ANGERLN

LONKAT

KOKEESTA

NÄYTTELYSTÄ

 TAIKASUON HAVU
 TAIKASUON HERA
 TAIKASUON HESSU
 TAIKASUON HIPPI

-
C
-
A

-
-
NUO3
AVO2

-
JUN EH

-
AVO ERI, FI MVA

Pennutimme Benin ja Alman, koska molemmilla on: mutkaton ja rauhallinen kotiluonne (myös yksin jätettynä), ehdoton luotettavuus tuttujen ja vieraiden eri-ikäisten ihmisten kanssa sekä helppo ja sosiaalinen luonne muiden koirien kanssa. Niillä on myös vahva perusterveys. Lisäksi molemmilla on erinomainen linnunlöytökyky, jota Alma on jo osoittanut periyttäneensä jälkeläisilleen.

Almalle valittiin urokseksi oman narttumme Gitan puoliveli Ben vom Angerln. Benissä on samankaltaisia hienoja ominaisuuksia kuin Gitassa, mutta Ben on miellyttämishaluisempi ja pehmeämpi koulutettava, mistä pidämme. Se on myös varovaisempi linnunottaja, mikä on metsäkanalinnuilla hyvä asia.

Silmissä Benillä on todettu erittäin lievä pistemäinen kaihi, joka on uusintatarkastuksessa 5-vuotiaana viime syksynä todettu leviämättömäksi. Beniä tuo kaihi ei ole haitannut eikä leviämättömänä tule haittaamaan metsällä tai arkielämässä. Meillä on vastaavasta kokemusta oman ensimmäisen koiramme Pekon kautta, jolla oli samanlainen kaihi. Pekko eli yli 12-vuotiaaksi, eivätkä sen silmät koskaan havaittavasti sitä haitanneet metsällä tai muutenkaan. Pitkäkarvaisen saksanseisojan rotukokousten päätöksen mukaisesti päätimme käyttää lievää kaihia sairastavaa koiraa, joka on muilta ominaisuuksiltaan vähintäänkin rodun keskitasoa, terveeksi todetulle partnerille. Yhdistelmän kaihiriskiä voi verrata ulkomaisen, silmistään tarkastamattoman uroksen käyttämiseen tai pennun tuomiseen ulkomailta silmistään tarkastamattomista vanhemmista (silmätarkastusta ei vaadita jalostuskoirilta muissa maissa kuin Suomessa). Kaihin merkitystä arvioitaessa on myös hyvä muistaa, että muissa seisojaroduissa kuin pkss ja bretoni silmätarkastusta ei vaadita, vaikka näissä roduissa on todettu vastaavaa kaihia kuin pitkäkarvaisella. Meillä on Taikasuon kennelissä terveystakuu, jossa sitoudumme korvauksiin, jos myymässämme pennussa ilmenee metsästyskäyttöä selvästi haittaava tai metsästyskäytön estävä perinnölliseksi katsottava vika. Olemme niin vakuuttuneita tämän yhdistelmän terveysriskin pienuudesta, ettemme epäröi antaa tällaista takuuta myös Alman ja Benin jälkeläisille.