Lokakuussa 2006 isä Kongsbekkens Jere, Yvette, Ymona, Yki, Yty ja emä Kira v. Linebrok
Klikkaa kuvaa suuremmaksi!

Taikasuon Y-pentue syntyi 7.4.2005.

Taikasuon Y-pentue tehtiin Saksasta tuomallamme jalostusnartulla Kira von Linebrokilla. Kiralle astutus oli ensimmäinen ja päädyimme Suomessa asuvaan norjantuontiurokseen Kongsbekkens Jere. Kira on vahvaa pohjois-saksalaista monipuolisuuskäyttökoiralinjaa, Jere taas edustaa norjalaisia ja ruotsalaisia käyttökoiralinjoja. Jeren taustalta löytyy varsin läheltä sukutaulusta sekä emän että isän puolelta tuttuja saksalaisia sukulinjoja, joten monipuolisten taipumusten pitäisi olla silläkin puolella kunnossa. Jerestä meillä on paljon tietoa siitä asti kun se oli pentu ja olemme vakuuttuneita sen käyttötaipumuksista ja luonteesta. Kun vielä ulkonäkökin sopivasti täydentää Kiraa, oli pöätös helppo tehdä.

Kira osoittautui vähintäänkin yhtä hyväksi ja huolehtivaiseksi emoksi kuin Taika, pentuvaihe meni mukavan tasaisesti. Viisi pentua eivät Kiraa paljon rassanneet, maitokin olisi riittänyt yksinomaisena ravintona yli 4 vko ikään asti, mutta vähitellen aloimme totuttaa kiinteälle ruuallekin. Aktiviteettia järjestimme kuten aikaisemmille pentueillekin, sääkin suosi. Reippaita ja energisiä, vilkkaan oloisia pentuja oli mukava luovuttaa uusiin koteihin.

Pennut menivät kaikki hyviin, metsästäviin koteihin, joista useammassa oli jo aiempaa kokemusta seisojametsästyksestä. Perästä kuuluu, toivottavasti.

LONKAT

SILMÄT

KOKEESTA

NÄYTTELYSTÄ
TAIKASUON YKI
TAIKASUON YMONA
TAIKASUON YRTTI
TAIKASUON YTY
TAIKASUON YVETTE
B
B
-
A
-

-
-
-
TERVEET
-

-
-
-
AVO1
AVO3

AVO EH
SERT, ROP, RYP3
JUN EH
FIN MVA
AVO EH


Lokakuussa 2006 Antti Kerkelä ja Yki, Ari-Pekka Löytökorpi ja Yty, Esko Nieminen ja Ymona sekä
Markku Parviainen ja äippä Kira v. Linebrok.   Kuva: Anniina Parviainen